Hvala na odanosti i strpljenju

Hvala na odanosti i strpljenju

Na izmaku sezone čiji poslednji dani ističu ovog juna, sezone koja je za sve nas bila veliki izazov, i u umetničkom i civilizacijskom smislu, zahvaljujemo se našoj publici na odanosti i strpljenju jer su upravo te dve osobine bile stubovi na kojima smo gradili ovu - pandemijom oivičenu sezonu, prepunu neizvesnosti, kašnjenja, otkazivanja, pomeranja, čekanja, prilagođavanja, nerviranja, stresa...

 

Uprkos svemu, susretali smo se s radošću na svim našim predstavama. Ove sezone bogatiji smo za četiri nova naslova: urnebesno očaravajuća “Tri musketara”, upozoravajuću “Decu Paklene pomorandže”, uzbudljiva “Guliverova putovanja” i nadasve ljupke i maštovite “Učene mišice”.

 

Ove sezone organizovali smo i dva festivala: 52. Susrete profesionalnih pozorišta Srbije, na kojima je briljirala naša “Potraga za plavim zecom” i “Novosadske pozorišne igre”, na kojima nas je bez daha ostavila “Gerdina soba” iz Sankt Peterburga, zasigurno jedna od najboljih predstava koja je ikada gostovala u Srbiji.

 

Sezonu zatvaramo u dvostrukoj ulozi - kao domaćini i kao gosti. Kao domaćini 25. juna predstavi “Naši dani” u izvedbi izuzetnog Radoslava Milenkovića, a kao gosti završavamo je u Crnoj Gori, gde idemo sa našom “Kosom” (Tivat/Purgatorije, 28. juna) i sa “Guliverovim putovanjima” i “Devojčicom sa šibicama” (Kotor/Festival pozorišta za djecu, 8. i 9. jula).

 

Na matičnoj sceni u Ignjata Pavlasa čekamo vas već od septembra. Na samom startu sezone imaćemo dva izuzetna projekta kojima ćemo vas obradovati. Do tada ćemo pokušati da se odmorimo i obnovimo sve kreativne snage. U međuvremenu i vama, kao i sebi, želimo neki plavetni Mediteran na kojem se čuju samo cvrčci koji se jedni drugima žale što su more opet okupirali kontinentalci, tj. mi – glumci Pozorišta mladih...

 

Vidimo se naredne sezone...

Fotografije: Jovana Semiz