Prvi internet regionalni festival teatra za djecu - PIR FEST od 08. do 16. aprila

Prvi internet regionalni festival teatra za djecu - PIR FEST od 08. do 16. aprila

Gradsko pozorište Podgorica predstavlja PRVI INTERNET REGIONALNI FESTIVAL TEATRA ZA DJECU – PIR FEST od 08. do 16. aprila.
Tokom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku da na YouTube kanalu Gradskog pozorišta, sa početkom u 17h pogleda predstave 9 regionalnih teatara.
Gradsko pozorište iz Podgorice iniciralo je, a većina pozorišta za djecu iz regiona prihvatila,novu akciju koja omogućava deci u vreme izolacije da prate pozorišne predstave. Festival je takmičarskog karaktera, predstave će biti vrednovane glasovima publike, takozvanim lajkovima.
Respektabilni naslovi relevatnih regionalnih pozorišta čine ovaj festival jednim od najznačjnijih kulturoloških poduhvata u ovom dijelu Evrope kada je u pitanju teatarsko stvaralaštvo za mlade u vremenu zatvorenih pozorišnih zgrada. Pilot prijekat festivala već je generisao nova promišljanja i mogućnosti dalje nadgradnje ovakve prezentacije predstava i saradnje profesionalnih dečijih pozorišta.
Pozorište mladih učestvovaće na festivalu sa predstavom "Lepotica i zver" čije je premijerno emitovanje zakazano za 11.04.2020. od 17.00 časova.

Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=vcEpXt0GY7o