Kaži - decembar, kaži - Pozorište, kaži - mladih

Kaži - decembar, kaži - Pozorište, kaži - mladih

Po meri dece i onih koji su morali da odrastu

 

Decembar u našoj kući počinje udarnički, jer već prvog dana ovog zimskog nam meseca imamo čak tri programa na repertoaru. Domaćini smo Zmajevim dečjim igrama i njihovom Festivalu monodrame (traje 1. i 2. decembra). Istog dana gostuje predstava “Kako se gradi karakter”, a uveče na Velikoj sceni ponovo igramo našu “Cat Claw”. Među dramskim predstavama koje ćemo igrati u decembru biće “Deca Paklene pomorandže”, “Dok te ja hranim i oblačim”, “39 stepenika” i “Tri musketara”, dok će naša “Krznena venera” gostovati u beogradskom Narodnom pozorištu.

 

Skoro sve naše predstave za decu igraćemo i u decembru: “Učene mišice”, “Snežnu kraljicu”, “Palčicu”, “Bajku o vitezu bez konja”, “Kosa i lisicu”, “Ko je rekao mjau”, “Vesele muzičare”, “Anđeosku bajku”, “Uspavanu lepoticu”, “Novogodišnji rokenrol za decu”, “Lepoticu i zver”. Sa nekima od njih idemo do Rumenke i Mladenovca.

 

Ugostićemo u decembru tri monodrame: “Mulej”, “Nina” i “Lala” mladih glumaca Anice Petrović, Nikoline Vujević i Stefana Ostojića koji igraju u nekim našim predstavama.  Gostovaće na našoj sceni i Zoran Kesić i Darko Rundek. Odvojeno:) Dolaze i kolege iz Beograda, igraju “Dobrodošli u kabare”, Savez slepih Vojvodine gostuje sa predstavom “Živka Treća”, a dolaze nam i kolege iz Gradskog pozorišta “Semberija” koji će izvesti “Hasanaginicu” Ljube Simovića.

 

Uh, biće to prilično gust decembar, ali ne marimo dok god ste vi u publici, jer samo sa vama, i decembar, i svaki drugi mesec, imaju smisla. Stoga, podižemo zavesu, decembar može da počne. Decembar u Pozorištu mladih, po meri dece i svih onih koji su morali da odrastu.