Jasan kraj

Predstava Jasan kraj prema istoimenom komadu Davida Albaharija postavlja pitanja o krivici, odgovornosti, strahovima. Poigrava se. Stalna zapitanost krajnji joj je cilj. Da li postoji budućnost i zašto prošlost ima drugo ime? Koji je greh veći od svakog drugog? Da li se zločin može oprostiti? Gde prestaje pasivnost, a počinje žrtvovanje? Da li je stvarnost sve što osećamo? Jesmo li stalno sami ili samo ponekad?

Ovo je predstava o strahu od rečenice „volim te“. Ovo je predstava o zajedničkoj samoći. Ovo je predstava o nezaceljenim ranama.

Kroz deset fragmentarnih scena i četiri ispovesti, predstava Jasan kraj pokušava da razotkrije priču o disfunkcionalnoj porodici u vreme društveno-političke krize, sklapajući kockice intimnih trenutaka četiri individue spojene u zajednicu, zajednicu održavanu na zločinu i ćutanju o istom. Kada teret postane sve veći, a pritisak i tenzija ne prestaju, praznina kojom je ispunjavan prostor počeće da dobija zastrašujući oblik. Jer, šta je stvarno ako ne sumnja u sopstvenu stvarnost, i uostalom, da li su ruže crvene i u mraku?

Režija: Luka Jovanov
Dramaturgija: Aleksandra Mrđen
Igraju: Aleksandra Pejić
Uroš Mladenović
Nevena Nerandžić
Đorđe Mitrović
Vizuelni identitet: Petar Milić
Scenski pokret: Katarina Ilijašević
Muzika i dizajn zvuka: Filip Gotovac
Dizajn svetla: Anja Sekulić

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account