www.pozoristemladih.co.rs

Прегршт награда представама Позоришта младих у 2015. години

logo newПредставе Позоришта младих имале су изузетно велике успехе на фестивалима одржаним од почетка 2015. године. Реч је о престижним домаћим, али и међународним фестивалима на којима је позориште учествовало и то са представама за децу "Како је откривено летење" и  "Има ли деда одело?", као и комедијом "Потпуно скраћена историја Србије".

"Лепотица и звер" отвара сезону на Сцени за децу

Lepotica i zver000Премијером представе Лепотица и звер по тексту Стевана Копривице, а у режији Милоша Јагодића, 10. новембра започеће нова сезона на Сцени за децу Позоришта младих.

Смештена у Француску у доба Луја XIV, са раскошним костимима, у врцавом духу Димина Три мускетара, биће права посластица не само за најмлађе гледаоце него и за одрасле жељне искрених емоција и визуелног доживљаја.

Премијера представе "Брачна игра"

bracna igra02У оквиру Оф сцене Позоришта младих, у уторак 3. новембра (20 часова, Мала сцена) биће премијерно изведена представа "Брачна игра" Едварда Олбија, у режији Мирјане Карановић у којој главне улоге играју Јелена Пузић и Славен Дошло.

"Енциклопедија изгубљеног времена" премијерно 28. октобра у 20 часова

enciklopedija19На Великој сцени Позоришта младих, у среду 28. октобра у 20 часова, биће изведена премијера представе Енциклопедија изгубљеног времена, по тексту Слободана Шнајдера, а у режији Сњежане Бановић. У представи отварамо утробу савременог хрватског друштва, али и свих екс-ЈУ друштава. Као у неком кондензованом ТВ дневнику ређају се за све нас "у региону" универзалне теме као што су незапосленост, радници који чекају на посао, приватизацијска пљачка, распродаја фабрика за једну куну, тајкунизација, "богобојажљиви" (све)моћници под окриљем Цркве, положај Срба у Хрватској, убиство синдикалног повереника Милана Кривокуће... Све то кроз причу о једној породици коју чине три генерације...

Позориште младих, до краја године, на још четири фестивала

Ima li deda odelo 04Позориште младих до краја ове године гостоваће на још четири фестивала у земљи и иностранству. Најпре ће екипа представе Како је откривено летење путовати у Ријеку на 20. Ревију луткарских казалишта и на Фестивал Луткоказ у Осијек. Екипа представе Има ли деда одело? у званичном је програму Фестивала Позориште Звездариште у Београду и 46. Сусрета професионалних позоришта лутака Србије који се одржавају у Нишу.

Слободан Шнајдер у Позоришту младих

Enciklopedija izgubljenog vremena3 foto Robert GetelСлободан Шнајдер, познати xрватски писац и аутор Енциклопедије изгубљеног времена присуствовао је пробама истоимене представе коју у Позоришту младих режира Сњежана Бановић. Реч је o трећој инсценацији комада од када је написан 2010. године, а први пут у Србији.

Награда глумцу Саши Латиновићу

Kako je otkriveno letenje 11Међународни стручни жири 48. Међународног фестивала казалишта лутака - ПИФ у Загребу, у саставу Маријана Петровић (Србија), Иван Рајков (Бугарска), Игор Третињак (Хрватска) одлучио је да додели награду за анимацију Саши Латиновићу за представу Како је откривено летење.

Све одлуке жирија прочитајте на званичном сајту фестивала >>

Потпуно скраћена историја Србије

Potpuno skracena istorija Srbije 14Уторак, 1. децембар у 20 часова

Велика сцена
О представи >>
Резервација карата >>

Сокин и Босина

SokinBosinaСреда, 2. децембар у 20 часова
Велика сцена
Карте се продају преко Гигстикса. Резервације: 021/ 472 48 16
О представи >>

Вук и јарићи

Vuk i jarici 12Четвртак, 3. децембар у 18 часова
Мала сцена
Представа се препоручује деци старијој од 4 године.
О представи >>
Резервација карата >>

Палчица

Palcica 07Субота, 5. децембар у 11 часова
Мала сцена
Представа се препоручује деци старијој од 4 године.
О представи >>
Резервација карата >>

Пријава за месечни репертоар

Пријавите се на нашу месечну листу
Please wait

www.pozoristemladih.co.rs

Copyright © 2015. All Rights Reserved.