Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
utorak, 22 mart 2022 22:55

Krećemo na “Guliverova putovanja”

Ansambl Pozorišta mladih, predvođen rediteljem Kokanom Mladenovićem, danas je krenuo na “Guliverova putovanja” kojima će publika moći da se pridruži već 7. maja u centru Novog Sada, gde će premijerno biti izvedena naša buduća, istoimena, predstava.

 

Biće to priča o tome šta mi sami možemo da uradimo za ovaj svet i čovečanstvo, šta možemo da uradimo da bismo odmah, promptno, postali bolji ljudi, da bismo napravili bolju budućnost za naše klince, za sve nas.

 

Biće to ujedno podsetnik da je znanje neprikosnovena moć koje kad-tad mora da pobedi svu prostotu i neukost koje svet vode u propast koju upravo živimo.

 

Mogu li deca da spreče jedan rat, mogu li da nahrane gladnog druga, da pobede zle gusare i kako u nevolji da sačuvaju leđa drugu, sve su to teme kroz koje će publiku provesti glumci ove predstave...

 

Predvođeni Aleksom Ilićem kao Guliverom, u predstavi igra skoro ceo ansambl naše kuće: Saša Latinović, Slobodan Ninković, Neda Danilović, Kristina Savkov, Saša Stojković, Stefan Ostojić, Aleksandar Milković, Ivan Đurić, Jelica Gligorin, Aleksa Jovčić, Marija Radovanov, Marija Todorović, Sanja Tomić, Danilo Milovanović, Dejan Šarković, Darko Radojević, Nikolina Vujević, Miloš Macura, Slavica Vučetić.

 

Autorka lutaka i kostimografkinja je Milica Grbić Komazec. Kompozitor je Marko Grubić, a scenografkinja Marija Kalabić, Predstava je inspirisana romanom Džonatana Svifta, a autorka teksta je Branislava Ilić.

 

Predstavom “Guliverova putovanja” biće otvoren prvi međunarodni festival za decu i mlade “Novosadske pozorišne igre” koje organizuje naše pozorište.